Free shipping for orders from 50€

Pravilnik o zasebnosti

Zaščita vaših osebnih podatkov nam je zelo pomembna. Zato obdelujemo vaše podatke izključno na podlagi zakonskih predpisov. V tem pravilniku o zasebnosti vas obveščamo o najpomembnejših vidikih obdelave podatkov na naši spletni strani.

Kontakt z nami

Če nas kontaktirate preko obrazca na spletni strani ali po elektronski pošti, bodo vaši podatki shranjeni šest mesecev za potrebe obdelave povpraševanja in nadaljnjih vprašanj. Teh podatkov ne bomo posredovali naprej brez vaše privolitve.

Vsebina shranjenih podatkov

Za lažjo obdelavo nakupovalnega procesa in za izpolnitev pogodbe se preko piškotov shranijo IP podatki lastnika povezave, kot tudi kupčevo ime, naslov, številka kreditne kartice itd. Nadalje se v namen izpolnitve pogodbe shranijo sledeči podatki: 

 • ime / firma,
  • matična številka podjetja,
  • zastopnik,
  • poslovni naslov / naslov stranke,
  • kontaktni podatki (telefonska številka, številka faksa, e-poštni naslov itd.)
  • bančni podatki, informacije o kreditni kartici,
  • podatki o naročilu
  • davčna številka,
  • podatki o povpraševanju

Podatki so potrebni za izpolnitev pogodbe oziroma za predpogodbena opravila. Brez njih z vami ne moremo skleniti pogodbe. Podatki se ne posredujejo tretjim osebam; izjema je le posredovanje podatkov banki za obdelavo plačilnega procesa, prevoznemu oziroma dostavljalnemu podjetju za namen dostave in našemu računovodstvu v namen izpolnitve naših davčnih obveznosti. Druga izjema je prenos podatkov informacijskemu podjetju z namenom razvijanja marketinških strategij, pri čemer so ti podatki psevdomizirani in vaša identifikacija ni mogoča.

Ob prekinitvi nakupnega procesa bodo pri nas shranjeni podatki izbrisani. Obdelava podatkov poteka na podlagi zakonskih predpisov.

Trajanje shranjevanja podatkov

Vaše podatke shranjujemo dokler so potrebni za izpolnitev namena, za katerega so bili zbrani.

1) Osebni podatki, ki se zberejo zaradi izpolnjevanja pogodbe, se hranijo do popolne izpolnitve pogodbe. Podatke, ki se nanašajo na davčne obveznosti iz pogodbenega razmerja, je treba hraniti do preteka davčnega obdobja (7 let).

2) Osebni podatki za zaščito legitimnih interesov ponudnika so shranjeni, dokler je to potrebno.

3) Poleg tega je shranjevanje osebnih podatkov za daljše časovno obdobje dovoljeno le, če je stranka v tem pogledu dala soglasje in ga še ni preklicala. Poleg tega je daljše shranjevanje teh podatkov dovoljeno, če mora ponudnik izpolnjevati zakonsko obveznost ali naloge državnih organov.

Po izteku obdobja hrambe bodo osebni podatki izbrisani. Od tega datuma ni več mogoče uveljavljati pravice do informacij, izbrisa, popravljanja in prenosa podatkov.

 Obdelava podatkov

Prostovoljno ste nam dali podatke, ki jih na osnovi vašega privoljenja uporabljamo v sledeče namene:

• skrb za stranke,
• za lastne reklamne namene; naprimer, za pošiljanje ponudb, reklamnih letakov in glasil (v papirni in elektronski obliki) z namenom prikaza obstoječega ali nekdanjega poslovnega razmerja stranke (reference),
• za analizo trga s strani tretjih ponudnikov

 To soglasje lahko kadarkoli prekličete. Preklic pomeni, da vaših podatkov od tega trenutka ne bomo več uporabljali za zgoraj navedene namene. Za preklic se obrnite na:

info@sena-flora.com

 Za obdelavo podatkov uporabljamo za to specijalizirana pogodbena podjetja.

 Podatke prenesemo na naslednje kategorije prejemnikov:

 • Podjetja, odgovorna za dostavo in za proces plačil.
 • Na strežnikih Shopifyja je aplikacija za našo online trgovino. Podatke o strankah lahko Shopify uporabi v okviru e-trgovine, obdelave plačil, upravljanja s podatki uporabnikov in baz podatkov ter izpolnjevanja funkcij analize in komentiranja.
 • podjetja za informacijsko tehnologijo, ki spremljajo splošno vedenje potrošnikov spletnih trgovin ali jih obdelujejo na prodajno usmerjen način, kot je Google LLC. ali Facebook, Inc ..

 Vsaj nekaj vaših podatkov se obdeluje tudi zunaj EU / EGS, v ZDA v skladu z EU-US Privacy Shield. Zadostna raven zaščite izhaja iz odločitve o ustreznosti Evropske komisije.

Piškotki

Naša spletna stran uporablja piškotke. To so majhne tekstovne datoteke, ki jih brskalnik shrani na vaši napravi. Ne škodujejo.

Piškotke uporabljamo, da je naša ponudba lahko bolj prijazna do uporabnika. Nekateri piškoti ostanejo shranjeni v vaši napravi, dokler jih ne izbrišete. Omogočajo nam, da ob naslednjem obisku prepoznamo vaš brskalnik.

Če tega ne želite, lahko nastavite vaš brskalnik tako, da vas obvesti o uporabi piškotkov in da to lahko dovolite samo v posameznih primerih.

Če uporaba piškotov ni dovoljena, je funkcionalnost naše spletne aplikacije lahko omejena.

Spletna analitika

Naša spletna aplikacija uporablja analitične funkcije Google Analytics, ki jih ponuja Google LLC, 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043. Podatki se pri tem obdelujejo in shranjujejo v ZDA v skladu s protokolom EU-US Privacy Shield. V ta namen se uporabljajo piškoti, ki omogočajo analizo uporabe spletne aplikacije s strani njenih uporabnikov. Pridobljene informacije se prenesejo na strežnik našega partnerja in se tam shranijo.

Če tega ne želite, lahko nastavite vaš brskalnik tako, da se ne shranijo nobeni piškoti.
S ponudnikom smo sklenili ustrezno pogodbo o obdelavi pogodbenih podatkov.

V primeru uporabe IP naslovov, ki temelji na pravni podlagi "legitimni interes" (npr. tržne analize ponudnika), bo vaš IP naslov takoj pseudonimiziran (npr. z izbrisom zadnjih 8 bitov). Zato ni mogoče lokalizirati IP naslova in zasebnost uporabnika je tako zagotovljena.

Obdelava podatkov bazira na zakonski podlagi.

Naš namen uporabe podatkov na pravni podlagi "legitimnega interesa" je izboljšanje naše ponudbe in naše spletne strani.
Uporabniški podatki so shranjeni za obdobje 26 mesecev.

Newsletter

Na naši spletni strani imate možnost, da se naročite na naše glasilo. Za to potrebujemo vaš e-poštni naslov in izjavo, da se strinjate s prejemanjem glasila.

Takoj ko se naročite na glasilo, vam bomo poslali potrditveno e-pošto s povezavo za potrditev.

Naročnino glasila lahko kadar koli prekličete. Za to prosim pošljite vaš preklic na naslednji   e-poštni naslov: info @ sena-flora. Vaše podatke v zvezi s pošiljanjem glasila bomo takoj izbrisali. Ta razveljavitev ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve do preklica.

Kontaktirate nas lahko na:

SENA FLORA d.o.o., Oprešnikova ulica 60, 4000 Kranj, Slovenija
Email: info@sena-flora.com

Pravni poduk

Glede vaših pri nas shranjenih podatkov imate pravico do informacije, popravka, izbrisa, omejitve uporabe, prenosa, preklica in ugovora. Če menite, da obdelava vaših podatkov krši zakonodajo o varstvu podatkov ali če so bile kakorkoli kršene vaše pravice za varstvo podatkov, se lahko pritožite pri nas (info@sena-flora.com) ali pri organu za varstvo podatkov.